DRINK GUIDE
Užitočné tipy a triky

Príjemnú citrónovú arómu dosiahneme tak, že z umytého citróna odrežeme plátok medzi dužinou a kôrou a jeho stlačením nad hotovým nápojom vystreknú do pohára príjemné citrusové arómy. Možno použiť napríklad pri príprave Dry Martini s olivou. Pri iných drinkoch je toto isté možno zopakovať s pomarančovou kôrou.

Jednoduchý recept na sour mix – 3 poháre vody, 3 poháre cukru dáme uvariť, necháme vychladnúť, potom pomiešame s 2 pohármi limetovej šťavy a 2 pohármi citrónovej šťavy.

Postup prípravy crusty (okraj pohára so soľou) – na tanierik nasypeme soľ. Kúskom citróna, alebo limety prejdeme po okraji pohára a tento potom postupne namáčame do soli.
PEAR AND ROSEMARY MARTINI
PEAR AND ROSEMARY MARTINI
INGREDIENCIE
5 cl Belvedere
1 cl cukrového sirupu
1 cl citrónovej šťavy
2 vetvičky rozmarínu
2,5 cl hruškového pyré
ľad
Belvedere
PRÍPRAVA
Opatrne podrvíme rozmarín v šejkri. Pridáme ostatné suroviny a ľad. Precedíme cez sitko do vopred vychladeného pohára. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu.
SKLO
Cocktail glass – V-shape
Počet
hlasov:
1