Od svojho vzniku v roku 1863 spoločnosť pod vedením Alessandra Martiniho a Luigiho Rossiho rozvíjala dve oblasti v spracovaní vína – výnimočné vermúty a typicky talianske šumivé vína – a v oboch oblastiach dosiahla úspech.

Kým prvá objednávka na šumivé víno „vino bianco Canelli spumante“ bola zaznamenaná v roku založenia spoločnosti, už o pár rokov neskôr spoločnosť zabezpečovala dodávky po celom svete: USA, Šanghaj, Istanbul, Viedeň a Moskva. Zároveň spolu s obchodným úspechom značky MARTINI sa talianske šumivé vína z oblasti Asti stali populárnymi a dopyt po nich rýchlo stúpal.

V 19. storočí sa celá produkcia šumivých vín dorábala tzv. „Metodo Classico“, kedy druhá fermentácia prebiehala priamo vo fľaši a tým sa vytváralo šumivé víno. Nevýhodou tohto procesu bola dlhá časová náročnosť, ktorá sa častokrát prejavila v nestálej kvalite a v trochu pozmenenom charaktere výsledného produktu.

V roku 1895 Federico Martinotti vynašiel nový spôsob produkcie šumivých vín a v spoločnosti MARTINI tento spôsob rýchlo adaptovali. Sekundárna fermentácia vína sa presunula z fľaše do uzavretej a zapečatenej nádoby, čo umožnilo skrátiť čas potrebný na výrobu a tým uchovať prírodnú čerstvosť hrozna a dosahovať konzistentnú úroveň kvality. Táto metóda výroby sa rýchlo rozšírila aj do iných oblastí Talianska a okolo roku 1930 ju úspešne zaviedli mnohí výrobcovia vína aj v oblasti Veneto-Friulli, ktorí na výrobu šumivého vína používali tamojšiu odrodu hrozna Prosecco. Podobne ako Asti, aj Prosecco sa stalo veľmi populárnym na celom svete.

Produkcia vína v oboch oblastiach Asti a Prosecco je dnes chránená a jej kvalita je regulovaná talianskym zákonodarstvom. Nesú známku najvyššej kontroly kvality – DOCG a DOC, ktorá je zárukou pôvodu hrozna z danej oblasti, vinárskych a vinohradníckych zručností a kontroly kvality vína z vinohradu až po konečný produkt.

Každá z týchto vinohradníckych oblastí dodáva šumivým vínam MARTINI špecifický ráz – MARTINI Rosé
a MARTINI Asti sú oslavou odrody Moscato Bianco – sladké, jemné, ľahké
a aromatické. Na druhej strane Prosecco a Martini Brut sú inšpirované severozápadným Talianskom
– ovocné, svieže a výrazne aromatické. Každé z týchto vín v sebe ukrýva taliansky štýl a chuť a je oslavou radosti zo života.