V roku 1800 začala spoločnosť Matthew Gloag & Son Ltd obchodovať predajom potravín, vína a alkoholu v priestoroch Atholl Street v Perth. Obchod sa rozvíjal ako aj ich znalosť v používaní iba tých najlepších ingrediencií vo výrobe whisky.

1896 – uvedenie značky “THE GROUSE”

1905 – značka sa stáva známou ako “The Famous Grouse”

Vo februári 1998 sa k The Edrington Group pripojil Gordon Motion, najskôr ako asistent manažéra kvality a čoskoro potom sa stal technológom kvality whisky. V roku 2009 bol vymenovaný za „špecialistu miešania„ - Master Blender, a nahradil svojho predchodcu Johna Ramsayho, dekana blenderov.

V práci blendera je ovoniavanie umením a to je to, čo Gordon dotiahol do dokonalosti. Každá fľaša whisky The Famous Grouse prejde 8735 kvalitami kontroly, od sudu až po pohár. Počas svojho pôsobenia vo firme strávil Gordon mnoho hodín so zamestnancami pálenice a získaval bezprecedentné poznatky o surovinách, ktoré sa počítajú na viac ako milión sudov.