Otázka vo fľaši

JACK DANIEL´S: Recepty na každú správnu BBQ (2.)

KOFT | 13.8.2018 | Blog - JACK DANIEL`S

V druhej časti našich BBQ tipov s whiskey JACK DANIEL´S si ukážeme ďalšie možnosti prípravy skvelých receptov, pri ktorých sa nielen dobre najete, ale aj dobre napijete. Poďte s nami grilovať a zároveň porušovať zabehnuté pravidlá.

HOVÄDZÍ  BÔČIK NA ŠTÝL JACKA DANIELA

Pre nás menej typickým jedlom je grilovaný hovädzí bôčik. Keď si ho však spravíte na štýl Jacka Daniela, nebudete ľutovať.

Budete potrebovať:

  • Hovädzí bôčik
  • Grilovaciu soľ Dry Country Dry Rub (recept TU)
  • BBQ omáčku (recept TU)


Jack BBQHovädzí bôčik obaľte v grilovacej soli a nechajte cez noc v chladničke. Na druhý deň grilujte na miernom ohni. Odporúčame mäso uložiť na hliníkovú podložku, najmä kvôli lepšej manipulácii.  Pre lepšiu zadymenú chuť pridávajte do grilu dymové drevené kúsky, alebo používame dym v spreji. Mäso je hotové, ak je jeho vnútorná teplota 190°C až 200°C. Podávame s BBQ omáčkou a s JACK DANIEL´S SINGLE BARREL, ktorý zadymenú chuť mäsa ešte zvýrazní.




ZADYMENÝ JACKOV BURGER

Aká by to bola grilovačka bez burgrov, však? Skúste recept priamo z Tennessee. Budete potrebovať:
  • 3 lyžice Jack Daniel´s Tennesse WhiskeyJack BBQ
  • 3 lyžice Worcestesrkej omáčky
  • 2 lyžičky cesnakovej soli
  • 2 lyžičky tekutého dymu
  • 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa (cca 6 porcií)
  • 6 plátkov syra
  • 6 plátkov slaniny
  • 6 burger žemlí


V miske zmiešajte Jacka, Worcester, cesnakovú soľ  a tekutý dym. Tri lyžice tejto zmesi pridajte k mletému mäsu. Rukami poriadne premiešajte a vytvorte 6 bochníčkov. Každý opečte približne 5 minút z každej strany (podľa chuti). Zároveň každú stranu potierajte zvyšnou zmesou z Jacka. Počas poslednej minúty dajte na vrch plátok syra a slaniny. Zároveň opečte rozpolené burger žemle do chrumkava.

Ku zadymenému burgru odporúčame ako drink JACK & COKE, v ktorom zmiešate 4cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey a 10cl Coly.