Prinášame Vám recepty, ktoré Vás presvedčia, že najobľúbenejšia Tennessee Whiskey nie je výborná len v poháriku.
Slávna karamelová omáčka Jack Daniel’s
1/2 šálky masla
1 šálka hnedého cukru
1/2 šálky hustej smotany
1/4 šálky Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
V panvici rozpustite maslo. Pridajte cukor a smotanu. Priveďte do varu a varte na miernom ohni, neustále miešajte. Odstavte zo sporáka. Nalejte do misy, aby zmes vychladla. Šľahaním pridajte Jack Daniel’s. Omáčku servírujte teplú alebo pri izbovej teplote. Skladujte v chladničke. Z uvedené množstva pripravíte približne 4 dcl omáčky.
Lynchburské chrumkavé jablká
3/4 šálky cukru
1 šálka a 3 polievkové lyžice polohrubej múky
1/2 čajovej lyžičky škorice
6 šálok ošúpaných jabĺk Golden Delicious nakrájaných na plátky
1/4 šálky Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
1/2 čajovej lyžičky soli
1 šálka hnedého cukru
10 polievkových lyžíc mäkkého masla
1 šálka ovsených krúpov
1/2 šálky nasekaných pekanových orechov alebo vlašských orechov
Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite si pekáč s rozmermi približne 33 x 23 cm. Do veľkej nádoby nasypte cukor, 3 polievkové lyžice múky a škoricu a všetko zmiešajte. Pridajte jablká a Jack Daniel’s. Dobre zamiešajte tak, aby jablká boli rovnomerne obalené cukrovou zmesou. Jablká poukladajte do vymasteného pekáča. Do stredne veľkej misy dajte zvyšnú časť múky, soľ a hnedý cukor a pomiešajte ich. Pridávajte maslo, až kým zmes nebude mať hrubú hrudkovitú konzistenciu. Primiešajte ovsené krúpky a oriešky. Navrstvite hrudkovitú zmes na jablká. Pečte 30 až 35 minút alebo kým jablká nedostanú zlatistú hnedú farbu a nezačnú bublať. Servírujte ich samostatne, so zmrzlinou, s omáčkou z vaječného krému alebo so slávnou karamelovou omáčkou Jack Daniel’s. Z uvedeného množstva pripravíte asi 8 porcií.