Otázka vo fľaši

JACK DANIEL´S: Recepty na každú správnu BBQ (1.)

KOFT | 9.8.2018 | Blog - JACK DANIEL`S

To, že JACK DANIEL´S je najobľúbenejšou Tennessee whiskey, vieme už dávno. A vieme aj to, že sa dá vychutnávať ako shot, alebo v drinku. Čo tak porušiť zabehnuté pravidlá a užiť si Jacka ako neoddeliteľnú súčasť celého BBQ menu? Pripravili sme pre Vás pár tipov na grilované špeciality v kombinácii s tými správnymi drinkami, ktoré spravia z vašej grilovačky nezabudnuteľný zážitok.

Základom každého správne ugrilovaného mäsa je predpríprava. V prípade, že chcete vyskúšať recepty s Jackom, odporúčame Vám pripraviť si domácu grilovaciu soľ „Dry Country Dry Rub“. Skladá sa z:

  • ¼ šálky mletej papriky
  • ¼ šálky soli
  • ¼ šálky mletého korenia
  • 1 lyžice sušeného cesnaku v prášku

Či už obľubujete kuracie, bravčové alebo hovädzie mäso, použitím tejto soli dodáte vášmu jedlu ten správny ráz.  Odporúčame Vám pripraviť si zásobu tejto soli aj do budúcnosti. Určite sa Vám bude hodiť.

JACK HOT WINGS

Je jedným z najklasickejších a najjednoduchších receptov. Budete potrebovať:

  •  Kuracie krídla
  •  Grilovacia soľ „Dry Country Dry Rub“- množstvo podľa potreby
Whiskey omáčka:
  • ½ šálky Jack Daniel´s Tennessee Whiskey
  • Trocha masla
  • ¼ šálky kečupu
  • pálivá omáčka na dochutenie



Postup je jednoduchý. Kuracie krídla obalíte v grilovacej soli a necháte cez noc  v chladničke. Na druhý deň grilujete na miernom ohni. Medzitým všetky   ingrediencie na omáčku zmiešate v panvici a privediete k varu. Následne do nej vložíte ugrilované kuracie krídla.




K tomuto jednoduchému jedlu sa hodí jednoduchý drink. Odporúčame JACK & GINGER. Na jeden  drink potrebujete 4 cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey a 10cl zázvorovej limonády. Zmiešajte, pridajte ľad a môžete začať vychutnávať.





GRILOVANÉ REBRÁ JACKA DANIELA

Obľúbeným jedlom pripraveným na grile sú jednoznačne rebierka. Na tento recept budete potrebovať:

  • Bravčové rebrá
  • Grilovaciu soľ „Dry Country Dry Rub“- množstvo podľa potreby

Barbecue omáčka:

  • ½ šálky Jack Daniel´s Tennessee WhiskyJack BBQ
  • 2 lyžice oleja
  • ½ šálky cibule pokrájanej na drobno / nastrúhanej
  • 1 šálku kečupu
  • jablčný ocot- podľa chuti
  • 1 šálku hnedého cukru
  • 2 lyžice Worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice pálivej omáčky- podľa chuti
  • Soľ
  • Korenie

Rebrá obaľte v grilovacej soli a nechajte cez noc v chladničke. Na druhý deň grilujte na miernom ohni. Keď sú rebrá dostatočne ugrilované, na záver ich potrite omáčkou, alebo ich narežte a namočte do teplej omáčky. Pri následnom grilovaní bude cukor v omáčke krásne karamelizovať. Odporúčame vám však dbať na to, aby Vám cukor neprihorel. Pokazilo by to inak dokonalú chuť tohto jedla.


K tomuto jedlu sa určite hodí drink JACK HONEY & LEMONADE - 4 cl Jack Daniel´s Honey zmiešajte s 10cl limonády a pridajte ľad. Tento drink vyzdvihne chute mäsa a zároveň pri grilovaní osvieži.