Otázka vo fľaši

Originálne omáčky JACK DANIEL´S BBQ

KOFT | 19.6.2017 | Blog - JACK DANIEL`S

Ak sa vám zdá samotné mäso fádne, ponúkame top gastro oživenie. Dobrú chuť a s alkoholom zodpovedne! :-)

„Stillhouse“ grilovacia omáčka

½ šálky nastrúhanej cibule

2 polievkové lyžice oleja

1 šálka kečupu

1 šálka ovocného resp. muštového octu

1 šálka Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

1 šálka hnedého cukru

2 polievkové lyžice Worcesterovej omáčky

2 polievkové lyžice pálivej paprikovej omáčky na dochutenie

Po dobu približne 5 minút pražte cibuľu na oleji v stredne veľkej panvici na stredne veľkom ohni, pokým nezmäkne. Primiešajte zvyšné ingrediencie. Priveďte do varu, zmenšite plameň/ohrev a povarte asi 30 minút prípadne dovtedy, pokým obsah panvice trochu nezhustne. Nepoužitú časť omáčky držte v chlade.

Recept je približne na 2 ½ šálky.

Papriková „JackBluecheese“ „DIP“ omáčka

1 šálka majonézy

½ šálky kyslej smotany

1 šálka nadrobeného syra s modrou plesňou

¼ kávovej lyžičky cesnakového prášku

1 kávová lyžička Worcesterovej omáčky

2 polievkové lyžice Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

Pálivá papriková omáčka na dochutenie

Dajte všetky ingrediencie do stredne veľkej nádoby. Dobre ich premiešajte. Misku prikrytie a držte v chlade.

Recept je na 2 ½ šálky.