Ak sa vám zdá samotné mäso fádne, ponúkame top gastro oživenie. Dobrú chuť a s alkoholom zodpovedne! :-)
„Stillhouse“ grilovacia omáčka
½ šálky nastrúhanej cibule
2 polievkové lyžice oleja
1 šálka kečupu
1 šálka ovocného resp. muštového octu
1 šálka Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
1 šálka hnedého cukru
2 polievkové lyžice Worcesterovej omáčky
2 polievkové lyžice pálivej paprikovej omáčky na dochutenie
Po dobu približne 5 minút pražte cibuľu na oleji v stredne veľkej panvici na stredne veľkom ohni, pokým nezmäkne. Primiešajte zvyšné ingrediencie. Priveďte do varu, zmenšite plameň/ohrev a povarte asi 30 minút prípadne dovtedy, pokým obsah panvice trochu nezhustne. Nepoužitú časť omáčky držte v chlade.
Recept je približne na 2 ½ šálky.
Papriková „JackBluecheese“ „DIP“ omáčka
1 šálka majonézy
½ šálky kyslej smotany
1 šálka nadrobeného syra s modrou plesňou
¼ kávovej lyžičky cesnakového prášku
1 kávová lyžička Worcesterovej omáčky
2 polievkové lyžice Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
Pálivá papriková omáčka na dochutenie
Dajte všetky ingrediencie do stredne veľkej nádoby. Dobre ich premiešajte. Misku prikrytie a držte v chlade.
Recept je na 2 ½ šálky.