Otázka vo fľaši

Pomáhame vychovávať kvalitu

KOFT | 1.3.2018 | Blog

  Ku konzumácii alkoholu sa dá pristupovať dvoma spôsobmi. Nadnesene a s veľkým nadhľadom by sme to mohli zhrnúť nasledovne: Buď si užívaš MNOŽSTVO alkoholu, alebo si vychutnávaš KVALITU alkoholu. Sú to dva, pre nás vo firme veľmi rozdielne smery. A...

 

Ku konzumácii alkoholu sa dá pristupovať dvoma spôsobmi. Nadnesene a s veľkým nadhľadom by sme to mohli zhrnúť nasledovne: Buď si užívaš MNOŽSTVO alkoholu, alebo si vychutnávaš KVALITU alkoholu. Sú to dva, pre nás vo firme veľmi rozdielne smery. A je nám jasné, že väčšina ľudí si prejde počas svojho života oboma. Ruku na srdce, kto sa v mladosti nikdy neopil tak, že mal na druhý deň „okno“? Gratulujeme tým, ktorí ho ešte nemali, dúfame, že ho mať ani nebudete! V KOFT-e sme totiž zástancom a dlhoročným podporovateľom zodpovedného konzumovania alkoholu. Znamená to pre nás nielen distribuovať oficiálny alkohol priamo od výrobcov, ale takisto vás informovať a učiť o nám zverených značkách, ich výnimočnosti, histórii a tiež najlepších spôsoboch ich prípravy a konzumácie. Ako to však spraviť?

Sila zážitku nie je o čítaní

Naša firma pracuje na jednoduchom princípe. Nechceme značky len predávať. Chceme ich na slovenskom trhu budovať – a to stabilne a zodpovedne. Preto všetky naše podporné plagáty, letáky, vizuály obsahujú upozornenia a výzvy na zodpovednú konzumáciu alkoholu. Sme súčasťou fóra
PI S ROZUMOM. Chcelo to však niečo viac. Chcelo to viac praxe, viac zapamätateľnosti, reálnu skúsenosť. Kto je ľuďom v podniku pri podávaní alkoholu najbližšie? No predsa čašník a barman...

Stavili sme na ľudskosť a odbornosť

Sme naozaj radi, že naše portfólio obsahuje produkty, ktoré netreba predstavovať. Sú známe, sú obľúbené. A pracujú s nimi radi aj barmani. Medzi našich dlhoročných partnerov, barmanov, priateľov patrí Rasťo KUBO Kubáň. Vo svojom odbore je to špička, a preto sme sa pred 3 rokmi rozhodli pre rozšírenie spolupráce s ním. Vzniklo Simply Spirit Academy – školenie, ktoré je zamerané na všeobecné znalosti o kategóriách alkoholu a našich jednotlivých produktoch. Je určené pre začínajúcich barmanov, absolventov škôl, barmanov v podnikoch..., skrátka pre všetkých, ktorí začínajú alebo chcú nadstavbu na základné barmanské vzdelanie. Toto školenie je celodenné a Kubo vás na ňom doslova vtiahne do celého procesu vzniku našich značiek. V jeho podaní nesmú chýbať rôzne zaujímavosti, ku ktorým sa nedostanete len tak. Nie je to, samozrejme, len o teórii. Kubo vám ukáže správnu prípravu niektorých drinkov, ale aj správny spôsob degustácie, spoznávania aróm a jednotlivých chuťových zložiek produktov, takže auto nechajte doma ?

Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť

Nášho Kuba sme si vybrali aj na iný projekt. V projekte Otázka vo fľaši sme sa rozhodli natočiť videá o našich značkách. Celkovo sme natočili 15 videí, z toho 8 edukačných – zameraných na históriu, tradíciu, výrobu a zaujímavosti o značkách. Zvyšok tvoria videá, ktoré vám ukážu správnu prípravu drinkov ako napríklad Mojito, Cosmopolitan, Lynchburg Lemonade, Hennessy Berry... Nájdete tam rôzne tipy a triky, ktoré využíva aj sám Kubo. Videá nájdete na otazkavoflasi.sk

Pri spolupráci sme stavili na istotu a to, že sme si vybrali správneho človeka, sa nám potvrdilo aj tento rok. Náš Kubo totiž vyhral na Majstrovstvách sveta v Kodani a Slovenská Asociácia Barmanov, vy a aj my sme tak získali nového Majstra sveta!

Škola je základ... barmana

Okrem našich vlastných školení sme sa rozhodli podporovať aj rôzne iné smery a formy vzdelávania mladých barmanov. Jedným z nich je aj Škola Barmana. Je to nezávislé výukové stredisko v
Banskej Bystrici, ktoré sa sústreďuje na zdokonaľovanie zručností barmanov. Tento opis je však len veľmi zjednodušený. Škola Barmana sa totiž nevenuje len práci za barom, ale aj komunikačným zručnostiam, podpore predaja a tovaroznalectvu – proste všetkému, čo sa v dnešnej dobe stáva pre slušné podniky nevyhnutnosťou. Jednotlivé barmanské kurzy sú rôznej úrovne obťažnosti. Od základných komunikačných schopností cez tasting, miešanie až po novovytvorený FLAIR Training. Na svoje si príde doslova každý. Sme nesmierne radi, že sa našiel niekto, kto má podobné edukačné smerovanie ako my. Škola Barmana sa totiž riadi heslom: „Čo nepoznáš, nepredáš“. My v KOFT-e sa s ním stotožňujeme – chceme totiž, aby ľudia naše značky poznali a hlavne aby vedeli, čo pijú...

Eurocup, ktorý nie je o basketbale...

... ten, ktorý podporujeme my, tak ten veru určite nie. Je to medzinárodná barmanská súťaž juniorov v miešaní nápojov, ktorá vznikla v roku 1993. Jej organizátorom je Hotelová akadémia v Prešove, kde sa súťaž aj každoročne odohráva. EUROCUP je naozaj výnimočnou záležitosťou. Doterajších 25 ročníkov súťaže sa zúčastnilo 1 854 mladých barmanov z 21 krajín Európy a taktiež z Mexika. Viacerí z bývalých súťažiacich dnes pôsobia ako profesionálni barmani v najvychytenejších baroch Európy. Okrem súťaží mladých barmanov sa na EUROCUP-e uskutočňujú aj prezentácie výnimočných osobností z barmanského sveta. Za spomenutie určite stojí Rasťo KUBO Kubáň, ktorý na 23. ročníku ponúkol prezentáciu o produkte London Dry Gin Bombay Sapphire a o rok na to zaujal prezentáciou o drinkoch z Martini. Toto podujatie rady podporujú aj naše značky. Jubilejný 25. ročník, ktorý sa konal 24. – 25. 10. 2017, sme podporili značkou Jack Daniel´s. Kategória „Barman´s Choice Drink“ musel obsahovať ako bázu práve túto obľúbenú Tennessee Whiskey. Výnimkou nie sú však ani minulé ročníky, kedy sa medzi súťažnými receptúrami objavili drinky na báze našich značiek. Za spomenutie určite stoja:

  • short drink ROSEMARY LOVE (Finlandia, 2016)
  • before dinner cocktail GINGER SECRET (Bombay Sapphire, 2015)
  • after dinner cocktail NATALIE (JACK Daniel´s, Bacardí, 2014)
  • fancy cocktail JACK&SMOKE (Jack Daniel´s, 2013)
  • after dinner cocktail GRANNY PIE (Bacardí, 2012)
  • long drink ZOOM (Bombay Sapphire, 2011)

Všetky tieto drinky vytvorili študenti hotelových akadémií z celého Slovenska. Je pre nás naozaj cťou byť jedným zo sponzorov a podporovať také mladé talenty. Je to presne to, čo robiť chceme a robiť aj budeme...