OTEC BOURBONU

Reverend Elijah Craig bol známy svojou vynaliezavou mysľou a svoju pálenicu založil v roku 1789. Tento baptistický kazateľ založil v okolí Georgetownu v Kentucky mnoho ďalších podnikov, medzi ktoré patrí aj škola, ktorá dodnes existuje pod názvom Georgetown College.

V roku 1789 sa Elijah Craig stal prvým liehovarníkom, ktorý svoju whisky nechal dozrieť v nových opálených dubových sudoch. Niektorí tvrdia, že práve náhodný požiar spálil jeho sudy a zmenil whisky vo vnútri. Iní zase hovoria, že svoju whisky skladoval v bývalých sudoch na cukor a bol ohromený pozitívnym účinkom opálenia na chuť whisky.

Nech to už bolo akokoľvek, Elijah vedel, že objavil niečo veľké. Číry, nezrelý kukuričný alkoholický nápoj sa premenil na odvážnu jantárovú kvapalinu s charakteristicky jemnou chuťou, ktorá robí bourbon tým, čím je dnes.

Elijah Craig pokračoval v zdokonaľovaní procesu opaľovania sudov, čím dodal jemnú a bohatú chuť alkoholickému nápoju, ktorý sa stal známym ako bourbon. Aj o 250 rokov neskôr je Elijah Craig stále známy ako „otec bourbonu“ a my dnes náš bourbon vyrábame rovnakými metódami, ktoré preveril čas. Jeho dedičstvo a dlhodobý vplyv na komunitu žije dodnes vďaka rade whisky značky Elijah Craig, ktorá získala niekoľko ocenení.