UNIKÁTNA VÝROBA A CHUŤ
Whisky Aber Falls je jedinečná ako svojou výrobou, tak aj chuťou. V spolupráci s miestnymi farmármi sa pri jej výrobe používa iba autentický waleský sladový jačmeň a čerstvá waleská voda. Receptúry boli starostlivo zostavené tak, aby zdôraznili kvalitu týchto veľkolepých ingrediencií. Destilát musí zrieť minimálne tri roky a jeden deň, kým sa z neho stane whisky.

Po fermentácii sa táto whisky destiluje vo veľkých medených destilačných prístrojoch, ktoré odstraňujú síru z tekutiny a pomáhajú pri tvorbe esterov, čím dodávajú destilátu rafinovaný, ovocný charakter. Po destilácii produkt zreje v špeciálne vybraných drevených sudoch, vrátane sudov po bourbone z amerického dubu, panenského dubu a španielskeho sherry, ktoré mu dodávajú typický chuťový profil whisky. Tieto sudy sa skladujú priamo v liehovare v Abergwyngregyn, aby nadobudli vlastnosti vzduchu v Menai Straits a zachovali autentický profil vodopádov Aber.
Kúzlo sa deje počas procesu dozrievania, keď naši skúsení liehovarníci používajú rôzne metódy na miešanie a vytváranie tých najlepších whisky, vrátane delenia sudov, spájania tekutín alebo jednoducho dlhodobého zrenia v jednom sude. Práve to umožňuje vytvárať rozmanité portfólio, od 3-ročných až po naozaj staré ročníky, aby sme dosiahli maximálnu kvalitu a chuť.