VALHALLA je značka výnimočného bylinného likéru pochádzajúceho z Fínska. 

Drsné podnebie formovalo severských ľudí aj kultúru. V severských ľuďoch sa aj v súčasnosti dá nájsť silný charakter. Táto istá postava formovala severský folklór aj ich legendy. Duch Valhally ponúka chuť legiend severského dedičstva v kombinácii so zmesou miestnych bylín a horčín, o ktorých sa hovorí, že prenášajú sily za hranice tohto sveta.

Likér Valhalla bol inšpirovaný drsnými severskými podmienkami. Valhalla je vyrobená z 15 rôznych severských bylín, ktoré museli vydržať drsné podmienky, aby prežili a rástli. Prevažujú bilinky Angelica archangelica (divoký zeler), Achillea millefolium (rebríček) a Artemisia absinthium (palina). Počas dlhého obdobia dozrievania tvoria severské rastliny komplexné aromatické zlúčeniny. Tento evolučný proces robí severské rastliny jedinečnými, výsledkom čoho je výrazná a silná chuť. Rôzne bylinky sú starostlivo vyberané, extrahované a destilované. Recept sa zmieša, potom dozrieva, aby sa jedinečné korenie spojilo.

Angelica archangelica, bežne známa ako angelika záhradná, divoký zeler a nórska angelika, má horkú chuť a silnú arómu. Ale legendy, ktoré túto rastlinu obklopujú, rozprávajú ešte zaujímavejší príbeh. Anjel vo sne povedal, že Angelica je liekom na mor. Používal sa na zadržiavanie zlých duchov a čarodejníctva – je označovaný ako „koreň Ducha Svätého“.

Achillea millefolium alebo rebríček je kvitnúca rastlina pôvodom zo severnej pologule. Má horkú a korenistú chuť používanú pri príprave jedál a nápojov. Legenda hovorí, že Achilles, hrdina trójskej vojny, niesol Achillea (odtiaľ jeho meno) so svojou armádou, aby pomohol zastaviť krvácanie z rán a rezných rán z bojov.

Artemesia je rastlina, ktorá sa používa predovšetkým ako horčina do likérov. Možno je najznámejší tým, že sa používal ako prísada do liehoviny absint. Starodávna legenda hovorí, že Artemesia dáva praktizujúcim psychické schopnosti. Či je na tomto tvrdení niečo pravdy alebo nie, necháme na vás. Táto rastlina sa však široko používa pri príprave širokej škály jedál a nápojov, ako sú liehoviny, čaj, víno a vermúty.

Likér Valhalla bol pôvodne vyvinutý tak, aby chutil rovnako dobre ako ľadovo vychladený, tak aj pri izbovej teplote, čo viedlo k jeho úspechu po celom svete.