Gin pochádza z Holandska, kde bol prvý-krát objavený v r. 1650. Vynašiel ho Dr. Franciscus de le Boë známy aj pod menom Dr. Franciscus Sylvius. Pôvodne bol vymyslený ako liek na obličkové problémy spojením obilninového liehu a olej z borievkových bobúľ. Zmes sa nazýva Genever (z fr. Slova genévrier – borievka), alebo taktiež holandský typ ginu. Nápoj zachutil aj anglickým vojakom, ktorí ho doviezli do svojej domoviny.

V Anglicku začali s nápojom experimentovať a vyvinuli druhý typ ginu, ktorý sa nazýva LONDON DRY GIN. Tento sa odlišuje od holandského nielen výrobou ale aj chuťou. Vznikol v roku 1831. Vyrába sa destiláciou obilia a pridaním rôznych bylín a prísad, ktoré sú tajným receptom každej pálenice. Zvyčajne sa okrem borievky pridáva citrusová aróma (citrónová, pomarančová), aníz, koreň angeliky, škorica, limetková alebo grepová kôra, šafran, koriander, muškátový oriešok a veľa iných.

 

BOMBAY SAPPHIRE je skutočný unikát medzi ginmi. Výnimočný je svojou výrobou – parnou infúziou (vapour infusion), kedy sa destilát zohrieva a výpary prechádzajú cez všetky bylinky. Týmto spôsobom prechádzajú jednotlivé arómy z bylín prirodzenejšie a výsledný chuťový efekt je výraznejší. Jedinečnosť je zabezpečená aj výberom ručne zbieraných 10 exotických korenín z celého sveta.

Originálna receptúra BOMBAY SAPPHIRE je stará viac ako 250 rokov – vznikla v roku 1761.