TÍM 18
Fliaš šampanského Armand de Brignac sa dotýka skupina len 18 vysokokvalifikovaných špecialistov, a to od lisovania ovocia až po okamih, kedy fľaše opustia pivnice. Každú fázu procesu teda sprevádza ľudský dotyk, od ručného zberu hrozna až po leštenie fľaše a ručné nalepovanie francúzskych cínových etikiet. Tím, ktorý stojí za šampanským Armand de Brignac, sa bez tlaku na produkovanie veľkých objemov môže sústrediť na každý detail, a zabezpečuje tak najvyššiu kvalitu v každom kroku.

VÝHRADNE LEN PRVÉ
S cieľom vyrobiť to najlepšie šampanské je pri výrobe vína Armand de Brignac zaraďovaná do lisovania výhradne len prvá a najčerstvejšia časť cuvée. Táto intenzívna selektívnosť a dôkladná pozornosť venovaná detailom garantuje, že šťava oplýva živým ovocným charakterom, jemnou štruktúrou a vyváženou kyslosťou.

TRIO ROČNÍKOV
Unikátnym postupom šampanského Armand de Brignac je miešanie trojice ročníkov. Každá zmes spája jedinečné znaky z troch rôznych zberov, pričom sa zachováva silná línia od zmesi k zmesi.

FRANCÚZSKY DUB
Každá fľaša šampanského Armand de Brignac sa finalizuje unikátnou dávkou vyrobenou z najlepšieho vína zo zberu, ktoré zreje jeden rok v nových sudoch z francúzskeho duba. Tento krok dodáva hotovému cuvée jemnú komplexnosť a vnáša doň tóny vanilky, pečiva, a toastovej chuti.

KOV A CÍN
Každá fľaša Armand de Brignac je pokovovaná, doplnená ručnou aplikáciou francúzskych cínových etikiet a vyleštená. Za hodinu jeden majster finalizuje iba 20 fliaš. Neexistujú dve rovnaké fľaše.

VEĽKÉ FĽAŠE
Armand de Brignac má najrozsiahlejšiu zbierku veľkoformátových fliaš spomedzi všetkých prestížnych šampanských domov, od 1,5-litrového magnumu až po veľmi vzácny a len na špeciálnu objednávku vyrábaný 30-litrový Midas.