Ak ste priaznivcom tequily a dokážete ju vychutnať, isto uprednostníte tú, ktorá obsahuje 100 % agávu. Radíme v dobrom, pite ju vždy s rozumom. Táto mexická národná pálenka je v svojej rodnej krajine veľmiobľúbená a domáci majú jasno, aký druh si vybrať a ako ho majú piť. Tequila má výhodu, že chutí v podobe ľadovo vychladeného „panáka“ aj v letných kokteiloch. Punc kultového nápoja mala tiež v našich končinách. Pred pár rokmi sa bez nej nezaobišla nijaká modernejšia párty. Dodnes, hoci už nie je taká vychytená, má tequila svoj okruh milovníkov a je to naozaj jeden z najfantastickejších drinkov na leto.

Predstavujeme značku El Jimador, relatívne nového hráča na poli tequíl. Je mladá, zrodila sa iba v roku 1994 v Casa Herradure, ale už od roku 2000 patrí v Mexiku k najpredávanejším a v posledných rokoch je najpredávanejšia!!! Názov nápoja je poctou pre muža, ktorý pestuje rastlinu agávu s veľkou hrdosťou a láskou. Túto rastlinu oceňujú všetci vlasteneckí Mexičania, je ich symbol rovnako ako sombrero.

Tequila El Jimador obsahuje oproti väčšine konkurenčných výrobkov dostupných na našom trhu 100 % agávu. Objasníme vám, čo znamená, že obsahuje až 100 % agávu. Na výrobu bola použitá šťava z modrého kaktusu – agávy – rastúceho v oblasti Jalisco v Mexiku. Ide o kvalitnejší nápoj než tequily označené ako „mixto“ obsahujúce len 51 % cukru z modrej agávy a doplnené cukrom iného pôvodu, najčastejšie však z cukrovej trstiny. Tequila obsahujúca 100 % agávu je jemná, hladká, obsahuje menej metanolu. Ak to nepreženiete, nebude vás na druhý deň bolieť hlava, pretože telo ju dokáže skôr odbúrať.

El Jimador 100 % Agave Blanco je vyrobené z uvarených srdiečok agávy nazývaných piňas. Piňas sa najskôr očistia, mačetou sa rozseknú na štvrtinky a desiatky hodín sa varia v obrovských kadiach. Povarená agáva sa rozomelie a vylisovaná šťava sa nechá prirodzeným spôsobom skvasiť. Potom nasleduje dvojnásobná destilácia. Výsledkom je čistá El Jimador Blanco. Vzhľadom na čerstvosť si zachováva kryštalickú farbu

a výraznú ostrejšiu, ale hladkú chuť a arómu čerstvej agávy s dochuťou citrusových plodov. Skvele chutí ľadovo vychladená a servírovať ju môžete mnohými spôsobmi. Asi najznámejší je so soľou a s citrónom. Zajedať ju môžete ako praví Mexičania tacos alebo pastou guacamole,
či úplne „hot“ s čili paprikou, ale to nie je vec pre gringov.